Näissäkin merkeissä

Suomen Pienpanimoliiton tavoitteena

on kohottaa pienissä panimoissa valmistettujen oluiden, sahdin, siidereiden sekä muiden juomien arvostusta, parantaa niiden markkinointia sekä vahvistaa alan edunvalvontaa. Suurina haasteina ovat myös kotimaisen oluttyylin löytäminen ja valmistusperinteen vaaliminen.

Eri puolilla maata toimivat pienpanimot ovat luonteeltaan paikallisia ja innovatiivisia yrityksiä. Panimoiden koko vaihtelee yhdestä muutamaan kymmeneen työntekijään. Tuotteet valmistetaan pääosin käsityönä. Niiden alkuperä perustuu kotimaisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Suomessa pitäisi sallia pienpanimo-oluiden myynti suoraan panimolta kuluttajalle

Liiton mielestä Suomessa pitäisi vihdoinkin sallia paikallisissa pienpanimoissa valmistettujen oluiden myynti suoraan pienpanimolta kuluttajalle tilaviinien ja sahdin tapaan.

Liitto vaatii alimman pienpanimoiden verohelpotuksen nostamista 200 000 vuotuisesta litrasta 500 000 litraan.

Esitämme myös haittaveron rajan nostamista nykyisestä 50 000 litrasta tuntuvasti ylöspäin.

Pienpanimot ovat makujen edelläkävijöitä. Niiden etuna ja mahdollisuutena on tuoda kuluttajille uusia ja aitoja tuotteita. Panimot uskaltavat myös kokeilla rohkeasti eri maiden ja maanosien oluttyylejä, jotka avaavat hyvien juomien ystäville uusia kulttuurikokemuksia.

facebook_32.png 
 



panimoliitto_304x114.gif