Yhteyshenkilö
Panimon sijainti
Aikkalantie 37
15880 HOLLOLA
Katso kartaltaMyymälän aukioloajat
9-21 silloin kun on myytävää ja ollaan paikalla eli soita tai meilaa aina ennen tuloa puhelin 0405027675 tai ilkka.sipila@hollolanhirvi.fi
Maatilapanimo sijaitsee ravintolasalin perällä ja laitteet ovat yleisön nähtävillä kaari-ikkunan takana. Olutta tehdään käsityönä ilman automatiikkaa. Keittoastian tilavuus on 300 litraa.
Missionamme on elvyttää vanhoja maalaisoluttyylejä, toki välillä rohkeitakin kokeiluja tehdään.
Pääosan oluttuotannostamme myydään omassa ravintolassa anniskelumyyntinä. Olemme mukana myös Suuret Oluet- Pienet Panimot -tapahtumissa ja satunnaisesti oluitamme on saatavissa joissakin olutravintoloissa. Emme pullota oluitamme vaan ne tarjotaan hanaoluina. Vähittäsimyynnissä panimolta tällä hetkellä vain Kivisahtia 3 litran muovikanisterissa.
Olutvalikoimamme vaihtelee sesonkien mukaan, Valviran rekisterissä on tällähetkellä 13 erilaista olutta ja lisää kehitellään…
Maatilapanimo Hollolan Hirven tunnetuin olut on Kivisahti, jonka erikoisuus on, että mäskäyksen loppuvaiheessa mäskiä kuumennetaan pudottamalla mäskäysastiaan hehkuvia kiviä. Tämä on vanhin tapa kuumentaa mäskiä, ajalta ennen rauta-astioita. Kuumat kivet antavat sahdille oman ainutlaatuisen makeahkon savuaromin ja lisäävät ruismaltaasta peräisin olevaa tummahkoa väriä. Pääosa Hollolan Hirvessä käytettävästä maltaasta on Viking Maltin Aitoa sahtimallasta. Mukana on myös ruismallasta.