Panimoiden kesäreitit – kerää koko sarja

Pienpanimoliiton melkein 70 jäsentä sammuttavat lomailevien suomalaisten janot. Panimot esittäytyvät useissa tapahtumissa ja olutfestivaaleilla, mutta jokainen ei tule joka tapahtumaan. Koska Suomessa oluen kotiinkuljetus ei ole vielä sallittua, on kesä hyvää aikaa kulkea paikan päälle. Pienpanimoliiton kartan avulla voi etsiä oman reitin vaikka kotiovelta mökkirantaan – ja me kokosimme viisi esimerkkireittiä sekä pidemmille että vähän […]

Lue artikkeli: Panimoiden kesäreitit – kerää koko sarja

Kesäreittejä: Lounais-Suomi lasissa

Pienpanimoiden kartalla Lounais-Suomen rannikko ja lähialueet ovat hyvin katettua seutua. Fiskarsin panimo Lähdetään liikkeelle idyllisestä Fiskarin kylästä Raaseporista. Fiskarsin panimolla on gastro bar, oma olutfestari ja hyvä valikoima tavallisemmista ipoista villeihin ja tynnyrikypsytettyihin juomiin saakka. Samassa ruukkimiljöössä riittää ihmeteltävää ja maisteltavaa pidemmäksikin aikaa. fiskarsinpanimo.fi Mathildedalin kyläpanimo Pienen ajon päässä Mathildedalin ruukkikylässä on niin ikään käsityöläistunnelmaa […]

Lue artikkeli: Kesäreittejä: Lounais-Suomi lasissa

Kesäreittejä: Iloisissa tunnelmissa Itä-Suomen kautta Kainuuseen

Itään lähdetään itäiseltä Uudeltamaalta Porvoosta, mutta janoisimmat käyvät pohjille läpi pääkaupunkiseudun tarjonnan. Kråkö Bryggeri Itäreitti lähtee liikkeelle itäiseltä Uudeltamaalta Porvoon saaristosta. Kråkön saaren tunnelmallisessa miljöössä pääset nauttimaan kesäravintolan maukkaista annoksista, osallistumaan olutmaistatukseen ja vierailemaan gallerioissa. www.krakobryggeri.com Vanhan Porvoon Panimo Saaristosta suunnataan Porvoon vanhaankaupunkiin, jossa Vanhan Porvoon Panimo tarjoilee juomia terassille ja mukaan kansallismaisemissa. Myky bra! […]

Lue artikkeli: Kesäreittejä: Iloisissa tunnelmissa Itä-Suomen kautta Kainuuseen

Kesäreittejä: Järvi-Suomen ympäriajo

Kotimaisesta ensiluokkaisesta vedestä syntyy moni erinomainen olut. Ei siis ihme, että järvien täplittämässä maisemassa on iso joukko pienpanimoita. Panimoyhtiö X Järvi-Suomen ympäriajo alkaa Saimaan pohjoispäästä Jyväskylästä. Panimoyhtiö X palvelee niin kansaa (ei enää Tapania) kuin erikoisempienkin oluiden ystäviä. Kotiolutharrastajat saavat vinkkien lisäksi myös ostaa raaka-aineita paikan päältä. panimoyhtiox.fi HIISI Jyväskylän keskustassa taas janoisia ja nälkäisiä […]

Lue artikkeli: Kesäreittejä: Järvi-Suomen ympäriajo

Kesäreittejä: Pohjanmaalta Lappiin

Tämä rundi kattaa länsirannikkoa Pohjanmaan maisemista Lappiin saakka. Jos se tuntuu lyhyeltä, kierroksen voi hyvin aloittaa Lounais-Suomesta, sen kun jatkaa matkaa Porista kohti lakeuksia. Pramia Oy Kun Pohjanmaata lähestyy etelästä, ensimmäinen stoppi on perinteinen Pramia. Sahdinvalmistuksesta lähtenyt tuotanto on laajentunut likööreihin, tisleisiin, siidereihin ja viimeiseksi oluisiin. Istahdetaan hetkeksi tehtaanmyymälän yhteydessä olevaan kahvilaan tai eksoottiselle sisähiekkarannalle […]

Lue artikkeli: Kesäreittejä: Pohjanmaalta Lappiin

Kesäreittejä: Panimoiden pääkaupunkiseutu

Mikä olisikaan parempi tapa tutustua pääkaupunkiseutuun kuin 15 pienpanimon kautta? Tällä kierroksella Stadiin saavutaan pohjoisesta, mutta kierroksen suuntaa voi hyvin vaihtaa ja lähteä liikkeelle Suomenlinnasta ja edetä joko Itiksen kautta Itä-Suomen reitille, Espoon kautta lounaisrannikolle tai Keravan kautta Järvi-Suomeen.  Maku Brewing Kun suurkaupungin humu alkaa jo siintää horisontissa, ensimmäisenä tulee vastaan Tuusulan helmi Maku Brewing. […]

Lue artikkeli: Kesäreittejä: Panimoiden pääkaupunkiseutu

Suomen Paras Olut 2025 on CoolHeadin Salmiac Licorice Blackcurrant Sour!

Suomen Parhaaksi olueksi on valittu 428:sta oluesta helsinkiläisen CoolHead Brew:n Salmiac Licorice Blackcurrant Sour. Tänä vuonna Suomen Paras Olut -kilpailussa valittiin myös 15 sarjavoittajaa ja palkittiin kunniamaininnalla Paras Gluteeniton Olut sekä Paras Sahti. Suomen Paras Olut -kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille, jotka ovat säännöllisessä myynnissä ja se on ainoa pelkästään […]

Lue artikkeli: Suomen Paras Olut 2025 on CoolHeadin Salmiac Licorice Blackcurrant Sour!

Pienpanimoliiton Jyri Ojaluoma kokkasi pääsiäismenun MTV:llä – ”Toimitusmyyntiä toivotaan reiluuden nimissä”

Maikkarin katsojat saivat tänään varaslähdön pääsiäiseen, kun Jyri Ojaluoma kokkasi olutjuustokeittoa, itämaista lihapullapataa ja jäätelöä imperial stoutilla. Samalla puhuttiin vähän olutpolitiikkaa. Pienpanimoliiton puheenjohtaja ja Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma kokkasi kolmen ruokalajin pääsiäismenun oluella tänään MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä. Linkit resepteihin blogin lopussa. Ennen keittiövuoroa Jyri puhui oluesta ja suomalaisesta pienpanimokulttuurista. Alalla vallitsee hänestä hyvä […]

Lue artikkeli: Pienpanimoliiton Jyri Ojaluoma kokkasi pääsiäismenun MTV:llä – ”Toimitusmyyntiä toivotaan reiluuden nimissä”

”Kannattaa tuntea ainakin omat päästöt ” – Pienpanimoliitto järjesti koulutuksen hiilijalanjäljestä

Suuret yritykset laskevat vastuullisuusraportteihinsa koko oman arvoketjunsa hiilijalanjäljen. Pientenkin on hyvä tietää omansa, sillä jossain vaiheessa sisäänostajat alkavat kysellä päästöjen määriä. Pienpanimoliitto järjesti koulutuksen hiilijalanjäljen laskemisesta ja raportoimisesta liiton kevätkokouksen yhteydessä 14. maaliskuuta. Koulutuksen pääkouluttajina toimivat Maija Saijonmaa ja Heini Koutonen Nordic Impact -konsulttiyrityksestä. Koulutuksessa todettiin, että Euroopan unionin direktiivi vastuullisuusraportoinnista, jonka nojalla suuret yritykset […]

Lue artikkeli: ”Kannattaa tuntea ainakin omat päästöt ” – Pienpanimoliitto järjesti koulutuksen hiilijalanjäljestä

Uusi oluttyyli: Suomalainen lager houkutteli isojen ja pienten panimoiden oluentekijät yhteiseen keittopäivään Seinäjoelle

Suurten ja pienten panimoiden yhteinen Suomalainen lager -hanke on edennyt ensimmäiseen kaupalliseen olueen. Muillakin panimoilla on suomalaisia lagereita tuloillaan. Seinäjoen Mallaskosken panimolle kokoontui 18. maaliskuuta joukko suomalaisia oluentekijöitä ja panimomestareita isoista ja pienistä panimoista. Taustalla oli hanke, jossa suuret ja pienet panimot ovat yhdessä luoneet uuden oluttyylin, jonka valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaisia raaka-aineita: maltaita, humalaa […]

Lue artikkeli: Uusi oluttyyli: Suomalainen lager houkutteli isojen ja pienten panimoiden oluentekijät yhteiseen keittopäivään Seinäjoelle